مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با انتقاد از موازیکاری در حوزههای مختلف از جمله شرکتهای دانشبینان در این منطقه، از تبدیل این جزیره به برندی در زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان در قشم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد قشم، حمیدرضا مومنی در بازدید از پارک زیست فناوری خلیج فارس طی سخنانی گفت: مقام معظم رهبری در بند 11 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، وظیفه مناطق آزاد را حول چهار محور انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، افزایش صادرات و تامین نیازهای مالی از خارج کشور تعیین و ابلاغ نمودهاند.
وی افزود: برای اجرای صحیح سیاستهای اقتصاد مقاومتی به داشتن برنامه و نقشه راه نیاز داریم و با حذف موازی کاریها از جمله در فعالیت شرکتهای دانشبنیان و ادغام آن در یک مجموعه میتوانیم به فعالیتهای بنیادی در این منطقه سرعت عمل ببخشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهارنظرهای علمی را برای موفقیت در فعالیتهای مختلف بسیار مهم و ارزشمند توصیف کرد و در عین حال اظهارت غیر علمی و غیر کارشناسانه را موجب عقبماندگی این منطقه طی دوران فعالیت سازمان منطقه آزاد قشم دانست.
وی با اشاره به اینکه جزیره قشم با ژاپن و امارات از نظر شرایط اقلیمی به هم نزدیک هستند اما از نظر انتقال دانش فنی فاصله معناداری با هم دارند، گفت: ژاپنیها برای ایجاد یک فرودگاه در میان دریا 250 هکتار از دریا را استحصال کردند و در امارات نیز با ساختن شهری در میان دریا تحولی عظیم در اقتصاد خود ایجاد کردهاند.
مومنی ادامه داد: برای موفقیت در برنامههای تدوین شده منطقه آزاد قشم باید براساس برنامه و نقشه راه از توانمندی جوامع محلی استفاده کنیم و اطمینان داریم با برگزاری دورههای آموزشی میتوانیم از ظرفیت بالای مردم این منطقه برای توسعه همه جانبه قشم استفاده کنیم.
وی از سازمان منطقه آزاد به عنوان تامین کننده زیرساخت مورد نیاز طرحهای کلان اقتصادی و ناظر بر فعالیتها بخش خصوصی نام برد و گفت: فعالان اقتصادی را باید براساس نقشه راه و احترام به هویت تاریخی مردم این منطقه در مسیر مشخص هدایت کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم آمادگی این سازمان را برای ارائه خدمات عمرانی به مجموعه پارک زیست فناوری خلیج فارس اعلام کرد و ارائه یک برنامه دقیق از سوی مسؤولان این مجموعه مهم علمی تحت عنوان برنامه ششم توسعه را نیز بسیار مهم و ضروری دانست.
وی گفت: مسؤولان پارک زیست فناوری خلیج فارس باید با ایجاد یک دپارتمان متشکل از شرکتهای دانشبنیان در این جزیره، همه تلاش خود را برای تبدیل قشم به برند مهم زیست فناوری به کار گیرند.
مومنی مزیتهای شیلاتی قشم را منحصربهفرد دانست و اعلام کرد: سهم تولید ماهی در قفس کشور در برنامه ششم توسعه 200 هزار تن اعلام شده که سهم استان هرمزگان از این مجموعه 120 هزار تن است که 84 هزار تن آن در قشم تولید خواهد شد.
وی گفت: برای موفقیت در تولید 84 هزار تن ماهی در قفس باید همه شرایط ازجمله حوزه بازرگانی، حمل و نقل، سردخانه، صادرات و خدمات گمرکی نیز در کنار تولید آماده باشد.