مسعود نصرتی روز پنج شنبه در نشست هم اندیشی اعضای دبیرخانه اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم با مسئولان مناطق آزاد تجاری و صنعتی، افزود: جذب سرمایه گذاران خارجی و امضای قراردادهای مهم اقتصادی و صنعتی در بعد منطقه ای و جهانی، چشم اندازی های پیش بینی شده این اجلاس بین المللی ارزیابی شده است.
وی با بیان اینکه برای تحقق این مهم ظرفیت ها و مزیت های صنعتی و اقتصادی 29 شهر، هفت منطقه آزاد صنعتی و تجاری و چندین روستای هدف گردشگری شناسایی شده است، گفت: اطلاعات استخراج شده از این بررسی ها، به صورت بسته های سرمایه گذاری به شرکت کنندگان اجلاس ارایه می شود.
نصرتی اضافه کرد: شناسایی و معرفی مزیت های اقتصادی قزوین در همایش های جهانی شهرداران جاده ابریشم، موجب جذب سرمایه گذاران خارجی در حوزه صنعت این شهر شده است و این رویکرد را می توان برای جذب سرمایه گذار در دیگر مناطق ایران استفاده کرد و از مزیت های اجلاس پیش رو بهره برد.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری نشست های هم اندیشی برای شناسایی مزیت های اقتصادی نقاط مختلف ایران، گفت: هدف اصلی از برگزاری این اجلاس توسعه زیرساخت های اقتصادی و صنعتی کشور برای آینده 29 شهر، روستاهای هدف گردشگری و مناطق آزاد است.
نصرتی اضافه کرد: در این حوزه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دلیل مزیت هایی همچون معافیت های مالیاتی، می توانند نقش مهمی در اجلاس 2016 ایفا کنند و به عنوان بازوی عملیاتی دیگر شهرها به جذب سرمایه گذاران خارجی منجر شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت های صندوق و بانک شهرداران جاده ابریشم بهره ای نبرده ایم، بر برنامه ریزی جهت استفاده از مزیت های این صندوق تاکید کرد.
*** پوشش خبری اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم با حضور 9 شبکه داخلی و خارجی
رئیس یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم گفت: پنج شبکه خارجی و چهار شبکه داخلی به همراه خبرگزاری ها و رسانه های مکتوب، مراحل برگزاری این اجلاس را پوشش خبری می دهند.
نصرتی همچنین از راه اندازی درگاه اینترنتی این اجلاس به سه زبان فارسی، انگلیسی و روسی با هدف انتشار اطلاعات مستند اجلاس و معرفی مزیت ها و مشوق های اقتصادی و صنعتی شهرها و مناطق مختلف ایران خبر داد.
به گزارش ایرنا، یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم به میزبانی شهر قزوین و با شرکت 200 شهردار از نقاط مختلف جهان نیمه نخست شهریور امسال برگزار می شود.
افزایش همکاری های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی بین شهرداران جاده ابریشم، ایجاد بستر مناسب جهت آسان سازی فرایند گردشگری، برگزاری نمایشگاه های اقتصادی – فرهنگی با هدف همگرایی بین شهرهای مسیر جاده ابریشم، برگزاری نمایشگاه ملل به منظور شناساندن فرهنگ و ملیت ها در این مسیر و در نهایت ایجاد بستر مناسب جهت استقرار دانشگاه جاده ابریشم به منظور ایجاد رشته هایی همچون گردگشری، بخشی از برنامه های اعلام شده دبیرخانه یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران راه ابریشم در سال 2016 قزوین است.
سازمان شهرهای جاده ابریشم (SRCWC) در سال 2005 میلادی با هدف افزایش همکاری و همگرایی بین چین و کشورهای آسیای میانه و با شعار «ساختن آینده مشترک بر اساس سنت» تاسیس و گسترش یافت و در مسیر های آبی و خاکی جاده ابریشم، 200 شهر از 67 کشور جهان را پوشش داد.
هر سال تلاش و برنامه ریزی برای برگزاری اجلاس جهانی شهرداران این مسیر به میزبانی یکی از کشورها صورت می گیرد تا زمینه هم افزایی در حوزه های حمل و نقل، اقتصاد، فرهنگ، سرمایه گذاری و گردشگری فراهم شود.