سومین همایش ملی روز روستا و عشایر با حضور جمعی از معاونان رئیس جمهور، وزرا و 1200 نفر از منتخبان روستایی و عشایری سراسر کشور، مسئولان، مدیران و کارشناسان بخش دولتی و خصوصی روز شنبه اول آبانماه در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.
نیکخواه شورای منتخب روستاهای شهرستان قشم؛
اقتصاد مقاومتی نقشهی راه توسعه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر قشم، در این همایش سه نفر از دهیاران و یک عضو شورای منتخب روستاهای شهرستان قشم حضور داشتند؛ محمد نیکخواه به عنوان منتخب شوراهای روستایی شهرستان قشم و دهیاران روستاهای ملکی، زیرانگ و سلخ به عنوان منتخبان این شهرستان بودند.
محمد نیکخواه منتخب شورای روستایی شهرستان قشم به خبرنگاران گفت: این همایش با رویکرد تبیین نقش روستاییان و عشایر در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی برگزار شد که به مدت دو روز ادامه داشت. وی توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای روستاها در تحقق اقتصاد مقاومتی را حایز اهمیت دانست و گفت: نقش تولید، اشتغال و مشارکتهای اجتماعی روستاییان در فرایند توسعهی کشور به طور جد در اولویت برنامههای دولت تدبیر و امید قرار گرفته است، او برای تحقق توسعهی همه جانبه ضرورت توسعهی روستاهای کشور را یادآور شد و گفت: توسعهی پایدار و هماهنگ از توسعهی روستاها میگذرد و توجه به نیازها و امکانات مادی و معنوی روستاها بیتردید فرایند توسعهی کشور را شتاب میبخشد.
نیکخواه ضمن تشریح ظرفیتهای گردشگری، صنایع دستی، فرهنگی، صید و صیادی شهرستان قشم خواهان توجه بیشتر مسئولین به ظرفیتهای روستاییان در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب در روستاها شد، وی در بحث ظرفیتهای انسانی و فرهنگی روستاهای جزیره افزود: خوشبختانه امروز روستاهای قشم از نیروهای مستعد و تحصیلکرده زیادی برخوردارند که میتوانند در فرایند توسعه شهرستان نقشآفرینی کنند.
وی در پایان از حمایتهای مهندس ضرغامی مدیرکل دفتر شهری و روستایی هرمزگان و کارشناسان دفتر روستایی اسماعیل رضایی و خرم قدردانی کرد.
رئیس شوای بخش مرکزی قشم در پایان از همراهیها و همدلیهای فرماندار شهرستان، بخشدار مرکزی شهرستان قشم، و تک تک اعضای شوراهای روستاهای شهرستان قشم، همچنین، قدردانی کرد.
حسین فروزنده، دهیار منتخب شهرستان قشم؛
لذتبخشترین کاری که یک انسان میتواند انجام دهد خدمترسانی به مردم است
حسین فروزنده دهیار زیرانگ از منتخبان شورای روستایی شهرستان قشم که به عنوان دهیار منتخب در همایش تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی حضور داشته، به خبرنگاران گفت: ما بهعنوان مسئول مهمترین وظیفهای که باید در راس برنامههای خود قرار دهیم خدمترسانی وحل مشکلات مردم عزیزمان است.
وی افزود: با خدمترسانی و انجام وظیفه است که روستاهای ما آباد میشود و سازندگی وتولید درکشور رونق میگیرد.
فروزنده تبیین کرد: همه مسئولان ما به نقش روستائیان در توسعه اقتصاد مقاومتی واقف هستند اما این برنامه زمانی اجرایی خواهد شد که مسئولان دلسوز ما مشکلات روستائیان را به حداقل برسانند؛ همچنانکه رئیس جمهور محترم در همایش روز روستائیان به آن اشاره کردند که اگر میخواهیم روستایی در روستا بماند و در خط تولید قرار بگیرد باید درآمد روستایی را افزایش دهیم و امکانات لازم جهت رونق بخشیدن به تولیدات کشاورزی و زراعی فراهم کنیم و وسایل ارتباطی در اختیار این قشر زحمتکش قرار دهیم.
سعیدی دهیار منتخب شهرستان قشم؛
روستا سرچشمه تولید و حرکت رو به رشد جامعه
عبدالباسط سعیدی دهیار منتخب روستای ملکی که در همایش منتخبان شوراهای روستایی شرکت کرده با اشاره به دستور اکید رئیس جمهور و نگاه ویژه به روستائیان و عشایر مرزی به خبرنگاران گفت: روستائیان مرزی علاوه بر توسعه روستایی حافظ مرزهای کشور نیز هستند و نیل به توسعه پایدار با توجه به پتانسیل و استعدادهای بسیار بالای روستاهای قشم در جذب گردشگر و همچنین توسعه و احیای کشاورزی و صیادی نیاز به بررسی و تلاش و همت مسئولین و روستانشینان دارد که این امر موجب تحول روستا و افزایش درآمد پایدار خواهد شد.
سعیدی افزود: تحقق این اهداف نیازمند سرمایهگذاری هدفمند و سهم قابل ملاحظهای به توسعه روستا است که نتیجه آن شکوفایی اقتصاد روستایی و جلو گیری از خالی شدن روستاها و جذب جوانان و نیروهای فعال به شهرها میشود. دهیار روستای ملکی گفت: ضمن اینکه نمیتوان زحمات و تلاشهای مسئولین دولت تدبیر و امید را جهت پیشرفت روستاهای جزیره در امر آب سالم، راههای ارتباطی، زیر ساختها و توسعه صنعت گردشگری و ایجاد فضاهای آموزشی – فرهنگی – ورزشی نادیده گرفت و جای بسی ستایش و قدرانی دارد اما با توجه به افزایش هزینهها و سطح توقعات، خدمات بیشتر و همکاریهای بیشتر و سریعتر میطلبد. وی در پایان از مسئولین جهت برگزاری سومین همایش روز ملی روستا و حضور فعال مسئولین و مقامات کشور و نامگذاری یک روز به نام روز روستا و عشایر، قدردانی کرد.
دریایی دهیار منتخب شهرستان قشم؛
استفاده از دانش بومی به تحقق اقتصاد مقاومتی در روستاها کمک میکند
دریایی، دهیار منتخب روستای سلخ که در همایش منتخبان شوراهای روستایی شرکت کرده به خبرنگاران گفت: توسعه پایدار جامعه روستایی مساوی است با تامین امنیت و سلامت تغذیه کشور که منجر به اعتبار سیاسی و بینالمللی کشور خواهد شد.
دریایی تبیین کرد: توسعه پایدار و علمی جامعه روستایی موجب اشتغالزایی، حفظ محیط زیست، عدم وابستگی کشور به در آمدهای نفتی و باعث جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه ملی و جذب سرمایههای شناور و مردمی میشود.
وی افزود: توسعه علمی و پایدار جامعه روستایی مساوی است با تامین امنیت ملی، حفظ سرمایه وجذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی سودمند و زود بازده که باعث توسعه فرهنگی، علمی و تجربی در کشور شده و ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور را به دنبال دارد.
دهیار سلخ گفت: در بررسی جنبههای مختلف فرهنگ بومی، روستاهای ایران و عشایر همگی دارای یک ویژگی مشترک هستند و آن احترام به نعمات خداوند و پاسداری از طبیعت است که تاثیرات مثبت آن بر اقتصاد مقاومتی کاملا مشهود است.
دریایی گفت: در فرهنگ بومی ایرانی هیچ مخلوقی ناچیز شمرده نمیشود و این نشان از درک روشن آنها از قدرت پروردگار است؛ وی افزود: آنچه روشن است بایستی شرایط لازم برای بهرهگیری جامعه روستایی و عشایری ایران از منابع ملی صورت بگیرد درک بالای آنها از نحوه استفاده از محیط زیست در اشعار و ضرب المثلهای آنها کاملا مشهود است، وی افزود: در صورت بهرهگیری صحیح از ذخایر طبیعت، آنها به اقتصاد پویا دسترسی پیدا خواهند کرد .
دریایی با اشاره به ضربالمثل «هر چه خوار آید روزی به کار آید » مضمون این مثل را ناشی از درک صحیح فرهنگ بومی عشایر و روستایی از طبیعت ذکر کرد و گفت: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی صرفهجویی و کاهش پسماند و جلوگیری از تخریب محیط زیست است.
دریایی افزود: این جوامع میدانند که هر منبع طبیعی یک روز پایان مییابد، لذا در چرا و کوچ به نحوی با طبیعت برخورد میکنند که کوچکترین صدمه نرساند وی افزود: این فرهنگ بومی که از ارکان اقتصاد مقاومتی است بایستی حمایت شود.
دریایی با بهرهگیری از دانش جامعه محلی در بحث اقتصاد مقاومتی گفت: زمانی جامعه محلی به این توان میرسند که از توان خویش بهره ببرند، استفاده از دانش بومی راهکارهای مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی است. وی در ادامه به دانش بومی گیاهان دارویی و دانش بومی شناخت آبزیان دریایی اشاره کرد و بر لزوم استفاده از دانش بومی در فن آوریهای جدید به عنوان پایههای اصلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.